Regler vid framridning

Regler för framridning på Trällekilla Ridklubbs klubbtävlingar

När och hur ska jag rida fram?

Börja rida fram i tid. Ofta står det på startlistan vid vilken tid du ska börja. Om du är osäker på när du ska börja rida fram, fråga den funktionär som är ansvarig för framridningen under tävlingsdagen.  Tänk på att framridningen är till för uppvärmning och förberedelse inför tävling, inte för träning. Eftersom många hästar rids av flera ryttare under tävlingsdagen är det viktigt att du följer dessa råd.

Regler på framridningsbanan

Den funktionär som är ansvarig för framridningen bestämmer vad som gäller vid den specifika tävlingen, så följ de anvisningar som du får och ställ frågor om du undrar. Det är alltid begränsad tid inne på framridningen så se till att du har suttit upp och skrittat fram innan du blir inkallad.

Om inget annat anges rider alla fram i samma varv och den som är ansvarig för framridningen säger till när ni ska byta varv. Visa hänsyn till andra ridande och tänk på säkerheten. Det är inte tillåtet att skritta eller göra halt på spåret. Skritta istället innanför och gör halt på medellinjen. Vid ridning i olika varv gäller högertrafik.

Vid framhoppning skall man tydligt meddela andra ryttare vilket hinder man avser att hoppa, genom att ropa t ex ”hoppning oxer” eller ”hoppning kryss”. Ha koll på de röda och vita flaggorna på hinderstöden så att du hoppar från rätt håll. Du ska ha vitt till vänster om dig. Innan du hoppar ska du vara säker på att det är fritt från hästar både före och efter hindret.